04

First Verdi goedgekeurd door KWPN

juni

First Verdi (Verdi x Fuego du Prelet) - 04 juni 2013

Na Ever Blue (v. Zirocco Blue VDL) komt er nog een KWPN-hengst uit de stallen van Hoeve de Grient. Op zaterdag 1 juni werd First Verdi (v. Verdi) goedgekeurd door de KWPN-hengstenkeuringscommissie op basis van het 70-dagen-verrichtingsonderzoek in Ermelo.

First Verdi (stamboeknaam Ferdino) werd door Rinus Blom als veulen aangekocht op de Veulenveiling Dronten en na de eerste bezichtiging van de KWPN-hengstenkeuring verkocht aan Kees van den Oetelaar, Joop van Uytert en Paul Hendrix. Aan hen welgemeende felicitaties, evenals voor de fokkers Weenink en Waller Diemont uit Neede!

Het KWPN-verrichtingsrapport luidt als volgt:


Exterieur
First Verdi is een goed ontwikkelde hengst die goed in het springpaardenmodel staat met uitstraling. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte. De hals is goed van lengte, vorm en ruim voldoende van bespiering. De schoft is ruim voldoende van ontwikkeling en goed van lengte. De schouder is ruim voldoende van ligging en goed van lengte. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed van bespiering en goed aangesloten. De croupe is hellend en ruim voldoende van lengte. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is goed van omvang en kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm en kwaliteit.

Afstamming
First Verdi is een zoon van Verdi, die op de Olympische Spelen van 2012 teamzilver won. Moeder Votti Lottie is een ster PROK-dochter van Fuego du Prelet (Jalisco B x Uriel). Grootmoeder Ielottie W (v.Voltaire) is een preferente prestatiemerrie, zij bracht onder andere het Grand Prix-paard Richmond W (v.Burggraaf) en een 1.30m-paard van Burggraaf en is eveneens de grootmoeder van het Grand Prix-paard Wiesielottie W (v.Rash R).

Overgrootmoeder Elottie W is een ster preferente prestatiemerrie van G.Ramiro
Z. Zij is een zeer invloedrijke merrie met onder andere nakomelingen als de 1.40m-springende KWPN-hengst Amadeus (v.Guidam) en het Grand Prix-paard Jarno W (v.Notaris) alsmede internationale springpaarden van Concorde en Nimmerdor en 1.40m-paarden van Voltaire, Calvados en Corland. Elottie W is ook de grootmoeder van olympisch teamgoud-winnaar Vindicat W (v.Guidam) van Peter Charles die momenteel succesvol is onder Jessica Springsteen. De moederlijn vervolgt met Oklahoma, een ster preferente prestatiemerrie van Farn. Daarna treffen we in deze predikaatrijke moederlijn de keur preferente prestatiemerrie Zottie (Marco Polo x Sinaeda) aan, een volle zus van de KWPN-hengst Irco Polo.

Onderzoekrapport
First Verdi is een eerlijke, betrouwbare hengst met een iets flegmatieke instelling. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken, laat zich ruim voldoende bewerken en heeft een enigszins stugge mond. De stap is zuiver en voldoende tot ruim voldoende van ruimte. De draf is voldoende tot ruim voldoende van ruimte en kracht. De galop is ruim voldoende gedragen en goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en balans.

First Verdi springt met ruim voldoende tot goede reflexen. De hengst springt met een ruim voldoende tot goede techniek en lichaamsgebruik. First Verdi lijkt voldoende voorzicht en toont veel vermogen. Als springpaard heeft First Verdi ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Stalgedrag
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies
First Verdi kan correctheid en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

« Terug