23

Unforgettable B door naar tweede bezichtiging NRPS

november

Unforgettable B door naar tweede bezichtiging NRPS - 23 november 2012

De NRPS-hengstenkeuring vandaag werd een groot succes voor Hoeve de Grient. Rinus Blom zag vandaag zijn hengst Unforgettable B (v. Unaniem) doorverwezen worden naar de tweede bezichtiging op 4 januari. Jacquelien van Tartwijk van De Paardenkrant omschrijft de hengst als één van de beste springpaarden van de dag. "Hij was wat gespannen en was wisselend in het voorbeen, maar de sprongafloop achter was extra. Het lijkt een goed springpaard te zijn."

Unforgettable B (KWPN stamboeknaam Funaniem) is gefokt door J.G.H. van de Weerdt uit Lith en werd door Rinus Blom aangekocht tijdens Veulenveiling Maren-Kessel. Het is een zoon van de Grand Prix-springhengst Unaniem (Numero Uno x Voltaire x Jasper), die zeer goede resultaten boekt met Athina Onassis-De Miranda.

Zijn moeder Pirona (ster) stamt af van Jackson (Equador x Renville) uit de preferente stermerrie Jarona (Wolfgang x Sultan x Flaneur). Zij bracht al eerder het beloftevolle springpaard Witro (v. Indoctro), die nu 1.30m springt met Ashley Ray. De Flaneur-merrie Julia is tevens grootmoeder van het beroemde springpaard Volan, waarmee Debbie Schaffner deelnam aan de Wereldbekerfinale in 1991.

De jonge hengst zal ook te zien zijn tijdens de eerste bezichtiging van de KWPN-hengstenkeuring.

« Terug